Geslaagde 1e buurt BBQ Bij buurtplein Zuid!

Een heerlijke zomerperiode hebben we achter de rug. Dit is veelal samen gevierd.

Zo ook op buurtplein Zuid. Met als afsluiter van de zomerperiode de 1e Buurt BBQ op het plein op dinsdag 27 augustus!

Ruim 80 mensen hebben samen gegeten. Het was een gezellig en vol plein. Muziek, de zon en temperatuur gaven nog een heerlijk vakantie gevoel.

De buurt BBQ is georganiseerd door de initiatiefneemster, Annemiek, van “Eet je mee” en de buurtverbinder en op de dag zelf konden we rekenen op de inzet van het team “Eet je mee!” en de winkeliers van Hoog Zandveld. Het was een waar feest!

 

Samen eten (s)maakt gelukkiger

Samen eten lijkt een ‘simpele dagelijkse bezigheid’, maar vanzelfsprekend is het niet. Het samen eten komt in vele huishoudens niet eens dagelijks voor, want je eet bijvoorbeeld onderweg, voor de televisie, op je werk of na het sporten. In andere culturen is men het anders gewend: eten doe je samen! En het liefst zo vaak mogelijk, want samen eten doet een mens goed. Op buurtplein Zuid is er van alles mogelijk om samen te kunnen eten en zelfs samen koken.

MOvactor heeft gemerkt dat de wens er is om meer gebruik te kunnen maken van de keuken en het restaurant op het buurtplein. Daarin gaan we natuurlijk voorzien! Immers de buurtpleinen zijn er voor jullie. We gaan de activiteiten van FAIR’s dan ook anders organiseren. Dit betekent dat er de mogelijkheid is om overdag onze keuken en restaurant te benutten als inwoner van Nieuwegein voor gezellige kook- en eetmomenten. Hoe meer, hoe liever!

Je bent er van harte welkom! Wil je weten wat er mogelijk is, heb je ideeën, kom vooral even een kop koffie met Jaimy drinken om samen van gedachten te wisselen.