Informatiebijeenkomst inbraakpreventie

Informatie over auto- en woninginbraak in de BuurTent op 2 juni

Een inbraak in uw auto of huis is een erg vervelende gebeurtenis. Naast diefstal van waardevolle spullen leidt het tot (emotionele) schade en veel geregel. Het is belangrijk dat we samen optrekken om inbrekers te ontmoedigen hun slag in uw wijk te slaan. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Op 2 juni gaan wij hierover graag met u in gesprek in de BuurTent.

 

Welkom in de BuurTent in Galecop

Op vrijdag 2 juni tussen 18.30 en 20.30 uur staat de BuurTent voor winkelcentrum Galecop De Kempenaerpark voor u klaar. U bent van harte welkom. De gemeente, de politie en preventieadviseur gaan graag met u in gesprek.

 

U kunt meer informatie krijgen over de manier waarop auto- en woninginbraken worden gepleegd en wat u kunt doen om deze te voorkomen.

 

Ook voor andere vragen over veiligheid en leefbaarheid in uw wijk bent u van harte welkom.

 

Inbrekers gaan niet op vakantie

De vakantieperiode is in aantocht. Een fijne tijd om er even tussenuit te gaan. Maar let op: ook

inbrekers kijken uit naar deze periode.

Het is belangrijk uw woning een bewoonde indruk te geven en kostbaarheden uit het zicht te halen. Leg een krant op tafel of zet een kop thee neer. En vraag uw buren een oogje in het zeil te houden.

 

 

 

Tips

Kunt u er niet bij zijn? Kijk dan op www.autokraak.nl en www.geefinbrekersgeenkans.nl voor tips om een autokraak of woninginbraak te voorkomen.

 

Bel 112 bij een verdachte situatie

U weet zelf het beste als er iets niet pluis is in uw buurt. Schroom daarom niet bij een verdachte situatie 112 te bellen. Blijft u liever anoniem? Bel dan misdaad anoniem 0800-7000.

 

Heeft u vragen of ideeën?

Heeft u nog vragen of ideeën naar aanleiding van dit bericht? Stuur dan een mail naar veiligheid@nieuwegein.nl.

 

U bent van harte welkom op 2 juni!