Home van Galecop

De zeven kamers, wijkindeling van Galecop

Welkom op de webpagina van de Stichting Wijkoverleg Galecop.

Op deze pagina kunt u alles vinden wat betreking heeft op de wijk Galecop. In de wijk Galecop is onze Stichting Wijkoverleg Galecop actief. Leden van de stichting wonen in onze wijk. 

De stichting komt 4 tot 6 maal per jaar bij elkaar en dan worden feiten, gebeurtenissen, ontwikkelingen e.d die op de wijk gericht zijn besproken.

Vier keer per jaar wordt er met de partners overlegd. Partners zijn ondermeer gemeente, politie, Movactor, winkeliersvereniging en andere organisaties. De gemeente Nieuwegein wordt vertegenwoordigd door de wijkmanager, wijkbeheerder en eventueel de wijkwethouder.

Galecop is een wijk van Nieuwegein, in de Nederlandse provincie Utrecht. De wijk heeft ± 8500 inwoners (2015[1]), waarmee het qua inwoners de grootste wijk is van Nieuwegein.

De wijk gelegen in het uiterste noordwesten van deze voormalige groeistad. In het zuiden grenst het aan de wijk Batau-Noord en in het oosten aan de wijk de Blokhoeve.

Galecop wordt in het westen en noorden omgeven door een brede groenzone, de Galecopperzoom. Ten westen van Galecop ligt de  A2, ten noorden de A12 en knooppunt Oudenrijn. Aan de andere kant van de A12, aan de noordkant, bevindt zich het Utrechtse kantorenpark Papendorp, onderdeel van de wijk Leidsche Rijn