Verkeerscoach gezocht!

Bij basisschool De Schouw in de wijk Fokkesteeg is het bij begin en -eindtijd van de school altijd een hectische situatie, die tot gevaarlijke situaties kan leiden.De school en de gemeente willen hier samen iets aan doen. Daarom zijn zij op zoek naar verkeerscoches, die gaan helpen met het verkeersveiliger maken van de schoolomgeving. Dit wordt een pilot, en De Schouw heeft de primeur in Nieuwegein. Ze willen er dit jaar mee van start gaan.

Wat ga je doen?

Je belangrijkste bezigheid is aanwezig zijn tijdens het begin en/of uitgaan van de school. Zie je iets gebeuren dat eigenlijk onverantwoord is, dan mag je de ouder daarop aanspreken. Maar ook gewoon een praatje maken met ouders en kinderen kan natuurlijk.

Alleen al je aanwezigheid kan het verschil maken. Dat hoeft niet elke dag. Zo nu en dan 'je gezicht laten zien' is voldoende. Maar hoe meer deelnemers, hoe vaker de coach te zien zal zijn. Wij zoeken niet alleen ouders. Ook grootouders of buurtgenoten worden van harte uitgenodigd. Via een appgroep kan er eventueel worden afgestemd.

De Schouw en de gemeente

De Schouw trekt samen op met de gemeente om de verkeersveiligheid bij de school te verbeteren. Een belangrijk instrument daarvoor is de verkeerscoach. Dat wordt in feite de vroegere verkeersbrigadier in een modern jasje.

Wat kan je verwachten?

In principe is jouw deelname op basis van vrijwilligheid en beschikbaarheid, maar en beloning aan het eind van de pilot kun je tegemoet zien. Daarnaast is er vanuit de gemeente ondersteuning met o.a. materialen en van de wijkboa. Op school kun je terecht voor koffie of thee.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het volgende emailadres: verkeersbesluiten@nieuwegein.nl

Voor vragen kun je terecht bij Günther Creton, verkeersdeskundige bij de gemeente. Zijn telefoonnummer is 06 - 25 755 759.

De verkeerscoach is een verkeersbrigadier in en modern jasje. Hij/zij is gekoppeld aan een schoollocatie en bij begin en/og einde van de school in de omgeving aanwezig. Werktijden in overleg of naar eigen beschikbaarheid. Deze pilot start bij voldoende aanmelddingen dit najaar en zal ongeveer drie maanden duren.